Op zaterdagmiddag 11 november komt mijn boek Tukkerspotten in derde druk uit, aangevuld met zeven nieuwe hoofdstukken. De officiële presentatie vindt plaats in intieme setting in de Paardenschuur van Landgoed Twickel in Delden, met onder andere bijdrages van Arjan Pronk en Jan Cremer. Vanaf dan ligt Tukkerspotten weer in de betere boekhandels van Nederland.

Afgelopen woensdag kreeg ik een ouderwets sms’je van mensen uit Diepenheim: Of ik heel misschien nog een exemplaar van Tukkerspotten had. Het was namelijk nergens meer te koop en ze wilden het graag meegeven aan hun zoon, die voor langere tijd naar Nieuw-Zeeland ging.

Inderdaad, dat hadden ze goed gespot: Tukkerspotten is uitverkocht. Glad uitverkocht. Ik heb thuis nog welgeteld 1 exemplaar, dat ik graag zelf hou. Maar gelukkig hoefde ik de Diepenheimers niet teleur te stellen: Toevallig hadden we Tukkerspotten net diezelfde dag opnieuw naar de drukker gestuurd.

  Reactie op Twents Nedersaksisch TikTok Martin ter Denge

  Officieel spul

  Zaterdag 11 november komt ’ie dus opnieuw uit, in derde druk. Om dat te vieren houden we van 14:30 uur tot 17:00 uur een officieel spul, op Landgoed Twickel. In de Paardenschuur dus. Voor een presentatie in het kasteel moet ik nog een paar drukken meer verkopen.

  Sallander Arjan Pronk komt preken. Ik Jan Cremer vertelt vanuit zijn Dolce Vita in Italië over zijn Twentse ziel. En Graaf Roderik zu Castell-Rüdenhausen, etherpiraat van het eerste uur, slingert tussendoor de zwarte pannekoeken op de pinne. Daarna is er wat te drinken en schrijf ik je wat voorin het boek als je er een ter plekke koopt.

  Evenementendetails

  11 november : Tukkerspotten in Twickel
  M.m.v. Jan Cremer, Arjan Pronk, Paul Abels en Martin ter Denge
  14.30 – 17.00 uur

  @ Paardenschuur Twickel
  Twickelerlaan 7, Ambt Delden

  Over Tukkerspotten

  Op alfabetische volgorde beschouwt Tukkerspotten het leven in Twente en de Twentenaar. Van de A van accent en alcohol tot de Z van zwijgen. Tukkerspotten III is uitgebreid met zeven nieuwe hoofdstukken: van kubistische kunstenaars tot eeuwenoude criminaliteit en een heilig vertrouwen in handoplegging. Een origineel cadeau of relatiegeschenk, voor zowel nieuwkomers als oudgedienden met een hart voor Twente. Voor verjaardagen en Sinterklaas of in het kerstpakket.

  Het boek kost € 19,50 en is ook te bestellen op de website van AFdH Uitgeverij.