In het weekend van 21 t/m 23 juni staat het vernieuwde Heimland Festival in Diepenheim op het programma. Drie dagen kunst en cultuur. Dus ook Twentse cultuur. Daarom sta (zit) ik 3x een uur bij Zaal Beldman in Diepenheim op het podium, om aan de hand van mijn boek Tukkerspotten met 6 gasten te praten over onderwerpen die in Twente leven. Of dat zouden moeten doen. Doar mu’j bie wean!

Programma

Op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur praat ik met André Manuel en Paul Abels. André, Diepenheims minst onbekende artiest, heeft toevallig net een loflied op Diepenheim gemaakt: Volksheil. Kats in ’t plat. Waarom? Paul Abels oet Lönneker is uitgever en columnschrijver. Met hem praat ik over Twentse schrijverij.

Zaterdag van 14:00 tot 15:00 uur zitten niemand minder dan Johanna ter Steege en Nathalie Baartman vooraan. Johanna hoeft nauwelijks introductie. Ze brak ooit door met Spoorloos, maar speelde in De beentjes van Sint-Hildegard in de beste film van 2020. Wat mut he dan toch in Rotterdam? Nathalie is ook al zo’n podiumbeest, maar dan in het cabaret. Ook zij gaat steeds verder terug naar haar roots. Ze heeft inmiddels een heel album met Twentse liedjes uitgebracht. Die wil ze zelfs wel voor ons zingen.

 

Zondag 16:00 tot 17:00 uur is het een Goors feestje, met Bert Eeftink en Theo Hakkert. Wees niet bang, ze doen geen vlieg kwaad. Uiteraard zal het gesprek uitkomen op die 60.000 liter bier op de Goorse School- en Volksfeesten. Maar de heren hebben meer in hun mars. We gaan het horen.

Muziek

Natuurlijk is er muziek! Ammeteurs en lujstraas, niemand minder dan Graaf Roderik zu Castell-Rüdenhausen van Twickel draait polka’s. En ook André en Nathalie laten horen wat ze in huis hebben.

Evenementendetails

21 t/m 23 juni: Tukkerspotten @ Heimland Festival
M.m.v. André Manuel, Paul Abels, Johanna ter Steege, Nathalie Baartman, Bert Eeftink, Theo Hakkert en Martin ter Denge 

@ Zalencentrum Beltman
Goorseweg 22a, 7478 BD Diepenheim

Over Tukkerspotten

Op alfabetische volgorde beschouwt Tukkerspotten het leven in Twente en de Twentenaar. Van de A van accent en alcohol tot de Z van zwijgen. Tukkerspotten III is uitgebreid met zeven nieuwe hoofdstukken: van kubistische kunstenaars tot eeuwenoude criminaliteit en een heilig vertrouwen in handoplegging. Een origineel cadeau of relatiegeschenk, voor zowel nieuwkomers als oudgedienden met een hart voor Twente. Voor verjaardagen en Sinterklaas of in het kerstpakket.

Het boek kost € 19,50 en is ook te bestellen op de website van AFdH Uitgeverij.