Aan iedereen die de Hart van Rijssen-Holten krijgt: sorry. Ik had veel te melden in Week 50. Of de krant moest vol, zo kun je het ook zien. In ieder geval was mijn aandeel deze keer buitenproportioneel. Dat zit zo.

In Rijssen laait sinds kort het debat weer op over de inrichting van het Rijssense centrum. Nu de fontein eraf is en het hele straatoppervlak is verfraaid met de ‘bolterkeikes van Riessen’, verschuift de blik naar de panden eromheen. Die kunnen, zacht gezegd, wel iets mooier.

Ten eerste was het mijn beurt om een column aan te leveren. Daar kon ik me eens fijn schriftelijk opwinden over de collectieve vlaag van verstandsverbijstering die klaarblijkelijk over Rijssen was getrokken toen ze besloten het sierlijke bondshotel eraf te schuiven en er een troosteloze stapel bakkeien voor terug te plaatsen. Het resultaat is het stekelstuk Bouwplannen.

Omdat ik dan ook weleens voor me wil zien hoe het er kan uitzien met een pand dat wat meer statuur uitstraalt, werkte ik dat uit in een schets. Stadsschouwburg De Harmonie/Café Blij uit Zwolle stond model; een prachtig pand met een klassieke uitstraling die helemaal zou passen binnen de nieuwe inrichting. Daarnaast vind ik tekenen gewoon een aardig tijdverdrijf. Het resultaat stuurde ik naar Gait van de Tute, die ‘m prompt in de krant plaatste met een heel artikel erbij. Het sloot immers mooi aan bij het pleidooi dat mijn kameroad Sander ter Harmsel hierover in de Rijssense gemeenteraad hield.

Daarnaast zijn Gerbert Voortman en ik de maand november druk geweest met een heuse Oudejaarsconference, de WATATA Oldejoarspreake. Kats in ’t Plat, van, voor, en over Rijssens nieuws. Ook dat moest natuurlijk in de krant. En inmiddels is ook de grote première geweest, waar ik een apart bericht aan wijdt.

Als laatste doken we als een soort guerilla op in het artikel over Winniwa of Winninit, de maandactie van WinkeleninRijssen.nl. Hiervoor mogen wij de hele maand december de prijzentrekking verzorgen, iedere avond, geheel in lekker nöalerige WATATA-stijl.